woensdag 17 juli 2013

Hondenpoep en ander leed

We hebben weer een succes(je)! Jason laat Peter alleen uit! Eerst een klein rondje, nu al een wat groter stuk waarbij hij ook door de stad een stukje loopt. Meestal een rondje waarbij Peter bijna nooit gaat poepen. Maar goed, Jason wilde niet meer met Peter alleen naar buiten want hij durft de poep (nog) niet op te ruimen, “ja maar, als Peter gaat poepen kan ik een bekeuring krijgen”. 

Dus, de gemeente geschreven en gevraagd of ik (Jason dus) een tijdelijke ontheffing voor de opruimplicht kon krijgen. Een tijdelijke omdat ik vind dat Jason het moet leren op te ruimen. Ik baal ook van die hondenpoep op de stoep en hoe vaak ik niet met een stokje de poep uit de profielen van vooral Jasons schoenen heb zitten pulken…we hebben buiten bij de kraan ook al een speciale oude afwas, c.q. "hondenpoep van schoen verwijder- borstel" liggen.

In afwachting op een antwoord liet ik Peter uit en liet hem lekker rennen op een veldje waar heel vaak honden loslopen, rennen en poepen. Het gras staat daar vaak hoog en werd afgelopen jaar alleen “gekort” door schapen die ook gewoon daar poepen. Ik reed op de fiets alvast wat vooruit en wachtte op Peter. Een eindje terug stapte iemand uit een bestelautootje en liep naar mij toe: “ordehandhaving” ofwel de “poeppolitie”. Ik had een boete te pakken. Eigenlijk 3 want ze hadden Peter ook zien poepen, Peter liep los en ik had geen legitimatie bij me.  Maar omdat de man zo “aardig” was kreeg ik maar één: voor het loslopen: 90 euro + nog 7 voor de administratie kosten. Blijkt dat nergens binnen de bebouwde kom honden mogen loslopen en er zijn in hier geen losloop veldjes zoals in andere plaatsen binnen de gemeente.

Dit vind ik onrechtvaardig en was echt heel boos. Ik kan niet tegen onrecht, een kenmerk van hooggevoeligheid (Sterk rechtvaardigheidsgevoel). Toen de bon binnenkwam heb ik meteen met Robbert, mijn man, bezwaar aangetekend. In April al opgestuurd en tot op heden niets gehoord! 
(geen bericht is goed bericht??)

Wel kreeg ik een brief van de gemeente over de vraag voor de ontheffing voor de opruimplicht.  Het is niet mogelijk want de gemeente geeft geen ontheffingen voor deze plicht. Terug geschreven met de vraag hoe ze dat doen met de andere soorten hulphonden: blindengeleidehond en hulphonden voor lichamelijk beperkten. Ik kreeg een mail terug: er bestaat geen ontheffing voor de opruimplicht. Ik als beelddenker zie dan al een visueel gehandicapte op handen en knieën de grond af zoeken op zoek naar de drol van de blindengeleidehond…Er werd wel vermeld dat de enige ontheffing voor hulphonden de aanlijn plicht is. Die ga ik dus aanvragen!

Gelukkig hebben we Jason, met de nodige overredingskracht, weer zover gekregen dat hij Peter weer alleen uit laat. Wel met een zakje mee, maar hoeft het nog niet op te ruimen. Die bon betalen we wel, mocht hij die krijgen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten